Summa sidvisningar

torsdag 23 juni 2011

Midsommar-CC

...pågår ju för fullt just nu på Svensk Scrapbooking. För en gångs skull föll det sig så perfekt att jag både råkar ha semester denna vecka samtidigt som vädret är uselt och maken jobbar. Har dock tre sommarlovslediga barn hemma ( och i praktiken blir det ju ofta det dubbla) så riktigt så pysseloptimalt som det först lät är det inte, känns som jag mest lagar mat, fixar fika, handlar mat, städar lite, tvättar lite och sen lagar mat igen...MEN onekligen har jag snott åt mig en del pysseltid också, har faktiskt hunnit med 3 bidrag till CC:n och hoppas det ska bli nåt till innan veckan är slut :)...

Första kortet är bidrag till kortutmaningen med färgtema blått-rosa turkos, ett grattiskort till en blivande elvaåring:):


Älvan kommer från Kraftin´ Kimmie Stamps, ett klart favoritmärke :).  Alla blommor utom den stora rosa är handgjorda . Ägnade också en massa tid åt att göra det i mitt eget tycke jätteläckra gröna bakgrundspappret. Rev bitar av gamla boksidor, limmade med Mod Podge, strök med tunn Gesso så texten skymtar igenom och sprayade sen med turkos och grön glimmermist.  Och sen täckte jag över allt med motiv och dekorationer. Det kan man kalla förspilld möda, inte konstigt att man är galet långsam :(...


Med nästa kort slog jag dock nån sorts personligt hastighetsrekord! Bidrag till gårdagens kvällsutmaning som bestod i att låta sig inspireras av en annons om midsommar. Man hade på sig från 18-24, fast jag upptäckte den först kl 21, så 3 timmar! Inklusive fotografering! 


Midsommar är ju nästan synonymt med " Små grodorna..." tänkte jag, och en midsommarkrans fick dom runt sig också :)
Även detta motiv kommer från Kraftin´ Kimmie. De stora gula rosorna är handgjorda, liksom de rosa retroblommorna (fast inte igår kväll :) )


Det tredje bidraget är en LO, till utmaningen där man ska ha med 7 av något. Har scrappat ett par foton av dottern från skolavslutningen, hennes första riktiga, egna! 14 stycken av brödernas avslutningar har hon genomlidit  hittills i livet så denna har hon väntat på och längtat efter hela året, mycket mer än efter själva sommarlovet... med andra ord otroligt högtidligt och spännande, därav titeln:


Har använt 7 olika stämplar och 7 olika grungeboardfigurer. Fåglarna är utstansade med en TH-die, blommorna och bladen till höger är från ett TH- grungeboard set. Alla är målade med vit acrylfärg, distressfärgade och glimmermistade.Har frossat ordentligt i diverse blommor...


Den stora vita med grön mitt är gjord mha TH-diesen Tattered Florals. De större cerisa rosorna är handgjorda liksom lite retroblommor, övriga är "köpe"

 Fågelburen är en die från Cottage Cutz. I den hänger en metallcharm, "Expectations".


Titeln är skriven på vellumpapper, har sen stämplat kanterna med stämpel från Inkadinkadoo. Varning för vellum!!! När man stryker på lim blir pappret dels alldeles krulligt, så jag hade ett himla sjå med att få fast det.  Sen blev det alldeles buckligt också så det tog en stund att få det hyfsat slätt.  MEN sen när det torkade drog det förstås ihop sig och blev förvisso alldeles slätt igen men bucklade ju istället till CS:en under, fast då hade jag redan stämplat kanterna så det var inte läge att pilla loss och ändra ... får helt enkelt lära mig leva med ett buckligt hörn ;)


 Vill till sist önska EN RIKTIGT TREVLIG MIDSOMMAR med detta kort, gjord till en StampARTic -artikel sponsrad med stämplar från Phunny Face, denne skallige fiolspelare heter "Bubba med fiol":
Ha det gott !!

KRAM / Eva

3 kommentarer:

 1. Du milde - så mycket vackert du har gjort, jag har suttit en lång stund och beundrat dina underbara alster!!!

  SvaraRadera
 2. Vilka underbara kort o LO du visar. Helt otroligt fina. Gillar dem mycket!

  SvaraRadera
 3. Underbara kort och en ljuvlig LO!
  HÅller tummarna för att du vinner utmaningarna =D

  Kram!!!
  Malin

  SvaraRadera