Summa sidvisningar

måndag 8 november 2010

Premiär i nya bloggen!!


Okej, då har flyttlasset gått till ny blogg! Tanken att byta har funnits ett tag, blogger har ju en del praktiska funktioner som inte gamla bloggen ( blogg.se) har. Fort har det däremot inte gått, dataanalfabet som jag är, en hel del "trial and error" och kommer säkert få göra en del "finjusteringar" efter hand:).. fast lika bra att sparka igång så får väl resten ge sig efter hand lixom...

Eftersom jag pysslat med datorn har jag inte hunnit pyssla så mycket annat, så därför tänkte jag visa en hel massa gammal "skåpmat" idag, sånt som florerat i Pysseltagens blogg men inte ännu i min egen :)...

Först ut ett par presentpåsar med några nya favoriter, nämligen härliga stämplar från Kraftin´ Kimmie Stamps. Detta är Raychel, henne och några till har jag lagt vantarna på redan tidigare, och nyss har även Inger tagit hem ett gäng av dessa till Pysseltagen =D .


Framsidan...

...och baksidan...
Nästa trevliga bekantskap är den stilige men kanske inte helt oförvitlige Captain Scurvy:Framsida...


... och baksida...
Lite närmare beskrivning av dessa finns här.


Och så ett litet halloweenkort i forma av ett ljuskort. Har använt en tutorial jag hittade här på StampARTic:

...och insida...
Ett till bikinikort har det också blivit, även detta med en "Bombshell"brud:

Lite mer om dessa två kan man hitta här... :)


Dags så för lite julkort, detta är en liten "rumpnisse" från nya svenska stämpeltillverkaren RoxStamps. Textstämpeln är också från RoxStamps och just textstämplar för alla möjliga och omöjliga situationer är RoxStamps specialitet- har ni inte redan upptäckt dem så ta gärna en titt här.Sen ett par kort från en tutorial jag gjorde till en Tips&Trixtorsdag för någon vecka sen, visar ett par sätt att använda lösglitter på. Inte mycket glittrar ju så mycket som just löst glitter men det kan ju vara lite marigt att hålla det där man vill ha det ( jag brukar kunna glittra vackert från topp till tå om jag bara råkat ha liiite otur i hanteringen :) ...) Fast med dubbelhäftande tejp kan det gå riktigt bra, och kolla vad det glittrar :) ...:

Och ett till glittrigt kort, även här en textstämpel från RoxStamps, tillsammans med en Jul-Magnolia från årets kollektion.

Glittertutorialen finns här

Till sist tänkte jag visa lite distress- och alcoinkexperiment, en teknik som kallas "Alcohol ink faux bleach " . Tutorial finns här. Trots namnet ganska enkelt och väldigt kul, en sorts resistteknik med alcoinks som går ut på att man embossar sitt Glossy-papper innan man duttar på alcoinksen . Sen lägger man ihop det med ett annat papper, CS eller akvarellpapper och stryker på det så att embossingen med vidhängande färg lossnar från glossypappret och fastnar på det andra pappret istället- och vips så har man inte bara en utan två snygga och användbara bakgrunder!

T ex så här:

Alcoinks till vä och "negativet " till hö ( det är roterat ett kvarts varv, distressat och stämplat oxå ).

Så här blev sen de färdiga korten:


Fler exempel, distressat det högra och stämplat lite extra på båda:


Har bara blivit kort av det ena än så länge:
Och ytterligare ett par kort med denna teknik:

Lite TH-stämplar bla.


Och så ett i lite gammaldags stil. Till bakgrunden har jag använt en stor bakgrundsstämpel från Stempelglede, Ornate Collection tror jag:Jaha, det var allt för idag, nu ska jag se om jag kan hinna få lite RIKTIG pysseltid ikväll också :) !
Önskar alla en trevlig kväll!

Kram !
Eva

5 kommentarer:

 1. Oj så mycket fint du har gjort vännen.
  Tack för inspirationen.=)
  Ha det bra i snöyran!
  Kram/Helena

  SvaraRadera
 2. Åhhh, sååå mycket fint!! Har ju haft dig på min inspirationslista ett tag, men nu när du har flyttat så kan man ju enkelt följa din blogg också!! Perfekt!

  Grattis till nya "bostaden"!
  Kram
  Linda

  SvaraRadera
 3. ÅÅÅÅh så mycket vackert!!!
  Du är ju helt fantastisk, och vad kul med bloggbytet, nu ska jag bli följare :D
  Kram kraaaam

  SvaraRadera
 4. så läckra kort du har gjort, bikinikortet var helfräckt...

  SvaraRadera
 5. Så mycket fint och jag bara måste komma ihåg nu att spara din nya bloggadress.
  /Hella

  SvaraRadera