Summa sidvisningar

fredag 19 augusti 2011

Ääääntligen fredag!

Jaha, då var första jobbveckan efter semestern avklarad och det känns som man aldrig varit ledig... eller egentligen ska jag inte klaga, det har varit en helt OK, lagom lugn vecka att starta med. Men det är ju alltid roligare att vara ledig måste jag ju erkänna.

Däremot har det varit lite högvarv på pysselfronten faktiskt, har varit riktigt produktiv:).

StampARTic slog upp portarna den 15/ 8 efter ett långt sommaruppehåll, artikel med tema "Back to school".
Har ju faktiskt hela 3 riktiga skolbarn i år, minstingen börjar 1:an på måndag, så det passade ju bra. Och av en händelse :) hade jag 3 pennskrin i brun kartong liggande som bara väntade på lite tillpiffning...

Alla fick välja färg och papper själva och även ha viss åsikt om dekorationerna som dock fick hållas ganska strama eftersom det är tänkt att skrinen ska kunna åka fram och tillbaka i skolväskor.
Så här blev resultaten:

Grundmålade först med några lager vit, resp svart acrylfärg. Även det gröna som är målat med en läcker men ganska transparent glitterfärg är vitmålat först.  Limmade sen på pappren med Mod Podge och strök ett par lager Mod Podge utanpå för att få lite tåligare yta. Även magnoliamotiven som är färglagda med distresser är faktiskt lackade med Mod Podge , fast det är ett riskprojekt eftersom färgarna är så vattenlösliga. Men det går om man är försiktig :)

Även insidorna måste ju vara lite snygga :):Sen ett kort som synts i Pysseltagens blogg, mitt första försök på ett "center step card",  med stämpel från Stamping Bella med ett av Mo Mannings underbara motiv, "Veronica" :


Älskar både motivet och den medföljande textstämpeln, kan identifiera mig med denna :)Närmare beskrivning av material mm finns här i Pysseltagens blogg.

Hemgjord lilja, mha blombladspunch... kul men tidsödande :)...:


Sen en sorts " kombo "- Snälla Inger och Pysseltagen sponsrade StampARTic-teamet med härliga kortkit och resultatet hittar man här.

Jag fick detta superhärliga paket: Grundidén var att alla skulle göra varsitt kort med matchande ask och så här blev min ask:


En kanonfin textstämpel från RoxStamps:


Rosorna är hemgjorda, av albumblad. De "spretiga" blommorna är vita från början och ser kanske inte så jätteroliga ut då men är otroligt tacksamma att färga in på olika sätt, med mist eller distresser t ex, som här. Lätt att få exakt den nyans man vill ha, och kan verkligen bli jättesnygga.

Kortet, som får plats i asken:Insidan, bikakemönstret är baksidan på det blå pappret, och jag råkade ha en så passande insektsstämpel som jag är övertygad om är ett bi  :)  :Till sist ett "bra att ha"kort, fick för mig att rensa lite bland mina drivor av spillbitar och färglagda motiv som bara ligger och dräller...
Blev ett ljuskort:


 Insidan:
Och baksidan:


Japp, det var allt jag hade att visa just nu. Nu väntar hämt-Thai, sen hyrfilm och chips i TV-soffan- äälskar lediga fredagkvällar :) !

Ha en skön helg!

KRAM / Eva

4 kommentarer:

 1. Så mycket fint du fått gjort. Gillar det rosa pennskrinet. Sött sött.

  SvaraRadera
 2. Mmmmm... mycket fint. Gillar dina Liljor;)

  Kram
  Erika

  SvaraRadera
 3. Oj oj oj så mycke fint det va hos dig.

  Pennskriner är ju så fina och va roligt att ha något som ingen annan har.

  Humleasken är helt ljuvlig.

  Jag får nog titta en gång till för det här gillade jag verkligen.

  Kram från Maud

  SvaraRadera
 4. åh vad jag gillade det svarta pennskrinet,ska nog prova detta jag har köpt på mej några sådana,so cool som en viss Timzan säger

  SvaraRadera